Jeszcze nie tak dawno ludzie przygotowywali jedzenie wyłącznie przy użyciu żywego ognia.

To dzięki spalanemu drewnu i dymowi z niego pochodzącemu można było uzyskać niepowtarzalny smak i aromat.

Teraz wracamy do tego sposobu przygotowywania pożywienia i oferujemy możliwość wspólnego gotowania na na naszej kamiennej kuchni zasilanej dębowym drewnem.

Najważniejsze dla nas w tym jest odejście od modelu klient – dostawca. Chcemy pracować wspólnie i korzystając z czasu jaki mamy wymieniać się pomysłami na zdrowe, naturalne jedzenie.

Wspólnie jesteśmy w stanie przygotować dowolną potrawę, korzystając z rosnących w Pięknym Miejscu ziół oraz sezonowych owoców, warzyw i runa leśnego.

Nasze pokazowe danie to pieczone w ognisku ziemniaki z cebulą spożywane w trybie slow. Uzupełniane piwem z rzemieślniczej produkcji daje niepowtarzalne wrażenia – powrotu do prostego, nieskażonego cywilizacją jedzenia.